Tips voor lange vluchten.

Tips voor een Fijne vlucht.

Op vakantie gaan!!!! Dat is fijn. Maar die lange vlucht Pfieuw...
Hoe kom je daar een beetje prettig door.
Helaas kan een lange vliegreis vervelende problemen geven.
Een Jetlag, vermoeidheid, irritatie aan boord omdat je weinig privacy hebt, maar daar kom je vast nog wel overheen.

Maar wat je echt wil voorkomen is trombose, spataderen, dikke opgezette benen en andere been ellende doordat je zo weinig ruimte en bewegingsvrijheid hebt. 

Draag tijdens een vlucht altijd compressie kousen of steun-panty's met een drukklasse van minimaal 12 tot en met 21 mmHg of als jouw arts dat aanraadt aangemeten medische steunkousen.

Het dragen van steun panty' s of steun kousen is echt geen luxe, maar een must tijdens een lange vliegreis, vooral als je gevoelig bent voor trombose, dikke opgezette benen of restless legs.
Door regelmatig te bewegen en steunkousen te dragen, zorg je voor een betere bloedcirculatie, verklein je het risico op trombose en verlicht je de druk op je benen.

Kortom, het dragen van steunkousen of compressie panty's is een belangrijke tip om comfortabel te blijven tijdens een lange vliegreis en om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen. Zorg ervoor dat je deze kousen aanschaft en draag ze tijdens je volgende vlucht voor een ontspannen en veilige reis.

Uiteraard ben ik begonnen met het advies dat je steunkousen nodigt hebt, tijdens een lange vlucht, want dat is nou eenmaal mijn specialiteit, maar ik heb nog veel meer tips voor jou, zodat je straks lekker relaxed aan je vakantie kan gaan beginnen.

Ik heb 20 tips voor je bedacht, zodat je hopelijk lekker ontspannen en zonder dikke, zere benen het vliegtuig uit wandelt.
En hopelijk beleef  je ook nog wat lol aan de vlucht.
 

 1. Draag comfortabele los zittende kleding, neem een vest mee, het kan soms erg fris zijn aan boord, maar ook erg warm.
  Let erop dat je panty, broek, legging of rok niet strak zit in je taille, door de luchtdruk zwel je op en gaat je kleding strak zitten en dat is niet fijn.
   
 2. Drink veel water en vermijd alcohol, cafeïne, vruchtensappen en frisdrank met prik, want hier ga je enorm van opblazen.
   
 3. Beweeg regelmatig, sta op en loop (rond) in het vliegtuig, door al dat water drinken, zal je ook regelmatig naar het toilet moeten.
   
 4. Doe eenvoudige oefeningen in je stoel om de bloedcirculatie te verbeteren.
   
 5. Maak gebruik van de beenruimte om je benen te strekken en te bewegen of als je daar het budget voor hebt, boek wat extra beenruimte.
   
 6. Zorg voor een goede houding om druk op je rug en nek te verminderen een opblaasbaar nekkussentje kan erg prettig zijn.
   
 7. Gebruik oordopjes of een koptelefoon om het lawaai en gesuis aan boord te verminderen. Op die manier kun je je ook afzonderen mocht je geen zin hebben in geklets of om het gesnurk van je buren te filteren.
   
 8. Helaas krijg je aan boord van een vliegtuig altijd zin in zoute en zoete dingen, maar probeer je een beetje in te houden en eet niet te zout, en snoep niet teveel.
   
 9. Gebruik een hydraterende lotion om de huid te beschermen, eventueel zijn er ook vochtinbrengende gezichts sprays te verkrijgen die je tussendoor nog even kunt gebruiken.
   
 10. Draag het liefst schoenen met veters, of makkelijke wijde schoenen, je zal niet de eerste zijn die zonder schoenen uit het toestel loopt omdat ook je voeten opzetten en het dan soms erg lastig kan zijn, ze weer aan te trekken na een lange vlucht. Hou je sokken of kousjes aan, aan boor, iedereen gruwelt van andermans blote voeten.
   
 11. Vermijd kruislings zitten om de bloedcirculatie te verbeteren.
   
 12. En het blijft een dingetje, je stoel naar achteren zetten, maar wees niet te beleefd, je stoel kan naar achteren, dus maak er gebruik van, wel even heel vriendelijk doorgeven  tegen de gene achter je. En dan bedoel ik doorgeven, want als je het vraagt is de kans erg groot dat het antwoord nee is en jij alsnog de hele vlucht als een plank rechtop zit.
   
 13. Probeer vrolijk zonder al teveel stress aan de vlucht te beginnen, laat je niet gek maken door de douane medewerker die je probeert te haasten of door je medepassagiers die waarschijnlijk wel gestrest zijn, Go With The Flow.
   
 14. Draag steunkousen, compressiekousen of panty's zonder tenen om de bloedcirculatie te verbeteren en het risico op trombose en dikke opgezette benen te verminderen.
   
 15. Kies kousen en panty's met een drukklasse van minimaal 12-21 mmHg voor het beste resultaat.
   
 16. Heb jij tijdens de vlucht echt enorme last van je benen, of heb je een medische voorgeschiedenis met je benen, of ben je  lang ziek geweest. Overweeg een goed gesprek met je arts deze weet misschien een goede medische behandeling voor jou en hij weet alles van anti stollingsmidelen of andere medische behandelingen om deze problemen te voorkomen.
  Mocht je zwanger zijn, aan is het ook aan te raden, advies te vragen aan je verloskundige, en zeker als je zwanger bent is het erg belangrijk zwangerschaps steunpanty's te dragen, of als je de ruk op je buik niet prettig vind, steun- hold-ups te dragen.
   
 17. Ben jij bang om te vliegen, dan heb ik een hele grote tip ! Probeer iets aan de angst te doen, eventueel een cursus te doen, met iemand samen te vliegen die je vertrouwt, de cabin attendants vertellen dat je het erg spannend vind, vaak kunnen deze jou heel goed helpen. Maar wat je vooral echt nooit maar dan ook nooit moet doen, is proberen je angst weg te drinken met alcohol, of allerlei slaap of angst medicatie in nemen. Hoe het precies werkt met de luchtdruk weet ik ook niet, maar dit gaat erg vaak fout, en helaas heb ik maar wat te vaak gezien dat een passagier in psychotische al dan niet in agressieve toestand samen met de marachaussee van boord gaat.
   En nu met al die social media enz. zo wil jij jezelf vast niet terug zien.
   
 18.  Nou kom ik toch nog even terug op het aanraden van steunkousen aan boord. Kies de juiste maat: Het is belangrijk om de juiste maat steunpanty's te kiezen om ervoor te zorgen dat ze goed passen en niet knellen, dat je niet meerdere steunpanty's over elkaar draagt, of strakke sokken over je steun-panty dit kan de circullatie belemmeren en ongemak veroorzaken.
 19. Draag ze van tevoren: Draag de steunpanty's of steunkousen enkele dagen voor de vlucht om eraan te wennen en ervoor te zorgen dat je eraan gewend bent, zodat ze comfortabel zitten.

 20. Vermijd het dragen van enkelbanden teenringen of strakke schoenen, dit draagt zeker niet fijn, en belemmert de werking van de steunpanty's, en ook al draag je de juiste ondersteuning, blijf regelmatig bewegen, sta op doe de catwalk, door het gangpad en probeer dit zoveel mogelijk te doen als e crew niet met trolleys in het gangpad staan.
  Neem voor de zekerheid een extra panty mee, voor de zekerheid en anders voor de retourvlucht.
  Hou je niet van dat strakke gevoel aan je tenen, we hebben ook teenloze panty's en kousen te koop.

 21.  Als laatste zodra je aankomt, hou de panty's dan nog even aan, drink nog wat water en relax, ga niet gelijk een marathon lopen of een hele stad bekijken na een vlucht, kom eerst even bij.

  En dan heerlijk genieten!!!
  Hopelijk heb je een fantastische bestemming gekozen.

  Have Fun.

  Heb jij nog hele goede tips? Ik hoor ze graag.

elles van den broek

 

© 2011 - 2024 Stessonline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel