Waarom steunpanty's?

Er zijn veel redenen waarom je steunpanty's zou kunnen dragen.

Wil je spataderen voorkomen, maak je lange dagen of sta je veel.
Staat er een flinke vliegreis op de planning.

Heb je snel last van vochtophopingen, dikke enkels of opgezette benen?
been problemen kunnen ontstaan door een slechte doorbloeding, steunpanty's  geven druk aan de enkels en onderbenen waardoor de bloedsomloop weer gestimuleerd wordt.
Ook in de zomer is het belangrijk goede compressie panty's te dragen om de bloedsomloop te stimuleren en ervor te zorgen dat afvalstoffen worden afgevoerd.

En tijdens de zwangerschap zijn positie steunpanty's echt wel een must.

Maar je kan ook steun panty's dragen, omdat ze lekker stevig zitten, minder afzakken, figuurcorrigerend zijn en over het algemeen langer meegaan.
Doordat een steunpanty flink aangesloten zit heb je minder kans op haaltjes en ladders.

Hieronder geef ik wat meer informatie over de panty's van Stessonline en waarom het zeker aan te raden is een goede ondersteunende panty te dragen.

Stessonline heeft een speciale collectie voor stewardessen en mensen met een staand beroep op de site geplaatst.
Deze collectie is getest op: 

Natuurlijke kleur, glans en uitstraling.
Steungevend voor de benen, comfortabele en goede pasvorm.
Lange levensduur, sterkte en kwaliteit en prijs.

De panty’s zijn getest voor en door stewardessen maar natuurlijk voor iedereen beschikbaar die wel wat steun aan de benen kan gebruiken. 

De panty`s en hold-ups in de kleur Muskat, Playa of Visione zijn zeer geschikt om te dragen onder de uniformen van KLM cityhopper, KLM, TUIfly, Transavia en Corendon.

20121103_230646.jpg

Het standaard plaatje van een stewardess is dat ze er altijd smetteloos, perfect opgemaakt en vrolijk bijloopt.
En over het algemeen is dat ook zo. Maar wat een cabinattendant vooral doet is keihard werken, lange dagen maken en de meest bijzondere situaties oplost. stewardessdemo.jpg

Gelukkig gaat de luchtvaart ook een beetje met de tijd mee en worden de eisen waar een stewardess aan moet voldoen een beetje realistischer.
Ook wat leuker en gezelliger voor de passagiers, allemaal dezelfde typetjes is toch wat saai. Ik ben heel blij te zien dat er tegenwoordig wat meer diversiteit is aan boord. En dat je afentoe ook eens een gezellig accentje hoort.

Maar weer terug naar de beenproblemen.
Stewardessen krijgen last van hun benen omdat ze hele lange dagen maken en dat ook nog eens in een drukcabine, tel daarbij nog eens de onregelmatige werktijden en jetlags.
Dit levert uiteraard vermoeidheid en gezondheidsklachten op.
De problemen die kunnen ontstaan zijn bijv : spataderen, trombose, vochtophopingen in de benen, dikke enkels,oedeem of restless legs syndroom. 

Vochtophopingen : Doordat je tijdens je werk maar zo 12 uur lang non-stop op je benen staat, kan het voorkomen dat er door het lange staan in combinatie met een hoogte van ongeveer 10 tot 15 kilometer en de daarbij horende luchtdruk, vocht in je benen loopt.

Hierdoor zien je benen er aan het eind van de vlucht zwaarder en opgezwollen uit en voelen ze zwaar vermoeid. 

Spataderen:  Spataderen zijn een groot probleem in de luchtvaart 70% van het vliegende personeel heeft last van spataderen of beginnende adertjes.
Soms geven spataderen slechts cosmetische klachten, het komt ook voor dat spataderen niet zichtbaar zijn, maar wel klachten geven. Jeukende, vermoeide en loodzware benen, dikke enkels en pijnlijke kuiten en benen. 

Trombose: Bij trombose ontstaat een bloedpropje in de dieper gelegen aderen van de benen en kan het in een aantal gevallen zelfs dodelijk zijn als het stolsel de kleine vaten van de longen bereikt en een longembolie veroorzaakt.

In een vliegtuig is de kans op trombose aanzienlijk hoger. Wie langer dan vier uur vliegt, loopt zes keer zoveel, risico op trombose. Tijdens een vliegreis zijn er nog meer factoren die het risico verhogen zoals b.v. minder zuurstof aan boord, lage luchtdruk, stress of het inademen van kerosine. 

RLS (Restless Legs Syndroom): Waarschijnlijk kennen de meeste stewardessen dit gevoel wel, mag je na een lange vlucht eindelijk even rust nemen, of moet je gaan zitten voor de landing, krijg je last van een irriterend, branderig kruipend gevoel, meestal in de kuiten.

Door dit nare gevoel krijg je een onweerstaanbare drang tot bewegen. De aandoening komt in 80% van de gevallen voor in combinatie met PLMD ( Periodic Limb Movement Disorder) PlMD is een een slaapstoornis waarbij je tijdens je slaap schokkende bewegingen maakt, die de slaap verstoren of onderbreken. Hierdoor krijg je niet voldoende slaap en ben je overdag vermoeid tot zeer vermoeid en kun je vaak niet meer normaal functioneren. Een chronisch gebrek aan slaap, heeft invloed op de kwaliteit van het werk en het sociale leven. 

En dat moeten we als stewardess natuurlijk niet hebben.
heb je nog geen serieuze been klachten, maar wil je deze graag voorkomen, dan raad ik de ondersteunende panty's van Silca aan.

Er wordt namelijk wel van stewardessen verwacht dat ze iedere dag  weer fris en fruitig op hun verzorgde benen staan.stewardesssafety.jpg

Om deze akelige dingen te voorkomen heeft Stessonline een paar tips, 

 • Als eerste en belangrijkste, heeft u last van de volgende klachten: Oedeem, pijn in de benen, zweren aan de benen, rusteloze of trillende benen, uitwendige bloedingen, open been, trombose, ontstoken aderen, of twijfelt u eraan waar u precies last van heeft.

Dan  is het meer dan raadzaam om bij uw huisarts, dermatoloog of fleboloog langs te gaan. Deze kan vaak met het blote oog vaststellen wat precies het probleem is met uw benen en u een behandelplan aan bieden.

En verder:

 • Regelmatig bewegen (cardio training), oppassen met sporten gelijk naar een vlucht, eerst de benen laten rusten het liefst verticaal (ivm trombose). Voorzorgs maatregelingen treffen bij extreem zwaar en intensief sporten. Eventueel zowel tijdens en na het sporten compressie kousen dragen.
 •  
 • Probeer een constant en gezond gewicht te behouden. Eet gezond en gevarieerd en vul uw voeding eventueel aan met voedings supplementen, vitamine P (Rutine) vitamine E en C, betacaroteen, selenium en zink.
 • Stoppen met roken, zeker in combinatie met pilgebruik.
 • Niet te zwaar tillen, dit zet de aderen exta onder druk, waardoor ze verder kunnen uitzetten.
 • Zeker als je zwanger bent is het aan te raden je benen zoveel mogelijk te ontlasten en uit voorzorg compressie kousen, compressie hold-ups of compressie steunpanty’s te dragen.
 • Spoel na het douchen of badderen de benen af met koud water. Spoel altijd van de voeten naar boven toe.
 • Voor mensen met een zittend beroep, vooral ook voor piloten is het aan te raden compressie kousen te dragen, deze kousen zorgen ervoor dat de kuitspierpomp beter wordt ondersteund en hierdoor wordt de afvoer van het bloed uit de benen verbeterd.
 • In je vrije tijd op blote voeten lopen.
 • Voldoende vocht inname, het liefst gewoon water, vermijd cafeïne en alcohol. 
 • Na een zware vlucht, flink relaxen en het liefst op een mooi tropisch strand.

relaxte benen zon.jpg

Dit zijn een paar tips, mocht u nog tips voor ons hebben dan horen we dat graag info@stessonline.nl

Mocht u twijfelen welke panty, hold-up u het best kunt dragen dan kunt u ook altijd een mailtje sturen naar info@stessonline.nl 

Steunklasse ondersteunend raden wij aan ter voorkoming van klachten aan de benen.

Steunklasse midden Als u al last heeft van uw benen, lichte spataderen, vermoeide benen, rusteloze benen.

Steunklasse sterk Als u in het verleden problemen met uw benen heeft gehad, trombose, spataderen etc. of als u aanleg heeft voor een van deze problemen.  

Heeft u erg veel last van een van de hierboven genoemde klachten is het zeker aan te raden eens bij uw huisarts op bezoek te gaan.

 • Vivien transparante 40 denier. steunpanty.
  Vivien transparante 40 denier. steunpanty.

  Mooie transparante steunpanty met een lichte glans.

  Op zoek naar een mooie transparante steunpanty met lichte glans?
  De Vivien is te koop in verschillende transparante huidskleuren, zwart

  € 8,95
 • Repose - steunpanty, 40 denier Aanrader!
  Repose - steunpanty, 40 denier Aanrader!

  Repose - steunpanty, 40 denier Aanrader!
  Dit is de beste steunpanty die u in deze prijsklasse zult vinden.
  Ondersteunende, vitaliserende 40 denier panty met verstevigd broekje.
  Panty met verstevigd broekje van 70 den.

  € 6,50 € 6,45
 • Hostess-100, steunpanty 12-14mmHg.
  Hostess-100, steunpanty 12-14mmHg.

  Deze panty heeft dezelfde prettige pasvorm, geeft veel steun, 12/14 mmHg kwikdruk.
  De panty is ontwikkeld onder medisch toezicht en doormiddel van de modernste sterilisatie technieken behandelt tegen schimmels bacteriën

  € 17,95 € 14,25
 • Frida - figuur corrigerende steunpanty Aanrader!
  Frida - figuur corrigerende steunpanty Aanrader!

  Panty met figuurcorrigerend kant broekje.
  70 denier op een speciale manier gebreid zodat de panty toont als een 40 denier panty en hierdoor uitermate geschikt is onder een zakelijke outfit of voor onder het stewardessen uniform.

  € 11,75
 • Nady sexy steungevende hold-ups 40 denier. 8/10 mmHg
  Nady sexy steungevende hold-ups 40 denier. 8/10 mmHg

  Deze luxe en sexy hold-ups geven een masserend en steun gevend effect waardoor u de hele dag op uw benen kunt staan.

  Ze blijven goed zitten door de mooie kanten rand met een silliconen laagje voor prettig draagcomfort.

  € 15,95
 • Nady tights - medische luxe 40 denier steunpanty 9/10 mmHg
  Nady tights - medische luxe 40 denier steunpanty 9/10 mmHg

  Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de gezondheid van de benen onder medisch toezicht. Neemt het gevoel van vermoeidheid en zwaarheid uit uw benen weg. Deze panty geeft steun en helpt bij het voorkomen van spataderen.

  € 10,99
 • Hostess 140, Steunklasse 3, Medische steunpanty,18 mmHg
  Hostess 140, Steunklasse 3, Medische steunpanty,18 mmHg

  Luxe transparante steunpanty, verkrijgbaar in prachtige transparante huidskleuren deze raad ik u aan als u vaak last heeft van tintelingen en zwaar vermoeide benen.
  De steunpanty igeeft sterke compressie maar ziet er zeker niet…

  € 21,50 € 16,95
 • Nady 140, zwarte steunpanty 18/21 mmHg. Microfiber Opaque.
  Nady 140, zwarte steunpanty 18/21 mmHg. Microfiber Opaque.

  Dan hebben we ook nog de Nady 140.

  Deze raad ik u aan als u vaak last heeft van tintelingen in uw benen.
  De panty voorkomt zwellingen en bevordert de elasticiteit van uw bloedvaten.Hij heeft een compressie van 15/18 mmHg
  Heeft…

  € 23,50 € 19,99
 • Nady hold-ups 70 10/12 mmHg
  Nady hold-ups 70 10/12 mmHg

  Misschien bent u al bekend met onze Nady hold-ups, deze hold-ups worden veel gedragen door stewardessen.
  Over de hold-ups krijgen wij veel enthousiaste reacties, vandaar dat we het assortiment hebben uitgebreid met de Nady 70…

  € 17,95 € 15,65
© 2011 - 2024 Stessonline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel